Årets Agilityhund

Priset för årets Agilityhund delas ut varje verksamhetsår till det bästa tävlande ekipage som tävlat officiellt på minst två tävlingar under året.

Kvalificeringsåret sträcker sig från 1 januari till den 31 december. Priset delas ut årligen vid Mora Bks årsmöte.

Priset kan endast delas utdelas till ekipage som under kvalificeringsåret tävlat för och representerat MORA BK. Ekipage som under kvalificeringsåret bytt klubb tillräknas endast de tävlingar där ekipage tävlat för MORA BK.

Varje ekipages 5 bästa resultat i Agilityklass och 5 bästa resultat i Hoppklass erövrade under kvalificeringsåret beräknas enligt nedanstående poängräkning. Det ekipage som under året tillgodoräknar sig högst antal poäng koras till ”Årets Agilityhund´´ oavsett storlek- eller klassindelning. Om två eller flera ekipage uppnår samma poäng, skall priset gå till den som uppnått det bästa enskilda resultatet. Föraren ansvarar själv för att korrekta resultat kommer till den av klubben utsedda person, som sköter ”Årets agilityhund´´.

Placering

40

Deltagande Landslag

30

Årets debutant, räknar ihop som ovan men skriv att hunden har debuterat under året.

Årets Diskborste, räkna ihop procentuellt på diskvalificerade/startade lopp.

Skicka era resultat till wiklund.mora@telia.com, senast 18/1-20.